Werkwijze

Onze begeleiding start met een persoonlijk gesprek waarin gevraagd wordt naar uw leefgewoonten, uw persoonlijke situatie, uw voedingspatroon en vooral: wat u wilt bereiken met onze begeleiding. Vervolgens bepalen we welke aanpassingen nodig zijn en bekijken we samen met u hoe u uw doelen kunt bereiken. De basis van een behandeling bij de Diëtisten is altijd uw vraag.

Een behandeling bij ons bestaat uit drie fasen:

Intake

De behandeling bij ons begint altijd met een intakegesprek waarin we samen gaan kijken naar uw doelen en hoe u die het best kunt bereiken.

Veranderfase

Als we eenmaal weten wat uw doelen zijn en welke methode het meest passend is, begint de fase waarin we u helpen uw doelen te behalen. In deze fase is onze rol vaak vooral coachend. Wij helpen u gemotiveerd te blijven, het weer op te pakken als het even mis is gegaan en we adviseren waar nodig.

Daarnaast monitoren wij uw fysieke gesteldheid. Als u aan het afvallen bent, meten we bijvoorbeeld of uw spiermassa intact blijft en u vet verliest.

Stabiliseren

Als u uw doel bereikt heeft, is het zaak het ook vast te houden. In deze fase zijn wij er als ijkpunt. Het is heel zinvol om af en toe te kijken hoe het gaat, zodat u bewust bezig blijft met uw nieuwe gedrag.

Aan het eind van uw behandeling heeft u de vaardigheden en kennis die u nodig heeft om het behaalde resultaat vast te houden.

Heeft u nog vragen? Neem dan vooral contact met ons op of plan meteen een afspraak met de knop hieronder!

Maak nu een afspraak