Aankomen

Er zijn twee situaties waarin u zou moeten aankomen: als er sprake is van ondergewicht of als er sprake is van ondervoeding.

Ondergewicht

Ondergewicht hebben betekent dat je minder weegt dan goed is voor je gezondheid. Of hier sprake van is kun je hieronder zien door te kijken naar het kruispunt tussen je gewicht en je lengte. Voor mensen die 65 jaar of ouder zijn ligt de grens van ondergewicht zelfs nog iets hoger (minimaal een index van 20). Als je ondergewicht hebt is aankomen van groot belang voor je gezondheid.

Het gevaar van ondergewicht is een verhoogde kans op ziektes, verslechterd herstel, verminderde kwaliteit van leven, depressie en zelfs vroegtijdig overlijden.Wij kunnen u helpen weer op een gezond gewicht en in een gezonde voedingstoestand te komen.

Ondervoeding

Ondervoeding wil zeggen dat je ondergewicht hebt, óf dat je in korte tijd ongewenst veel gewicht verliest. Of je ondergewicht hebt kun je aflezen uit de onderstaande grafiek.

Voor volwassenen met een BMI onder de 18 is de norm: onbedoeld gewichtsverlies van meer dan 10% in de afgelopen 6 maanden of meer dan 5% in de afgelopen maand

Voor ouderen (65+) met een BMI onder de 20 is de norm: onbedoeld gewichtsverlies van meer dan 10% in de afgelopen 6 maanden of meer dan 5% in de afgelopen maand

Ook bij mensen met een BMI van 25 of hoger kan sprake zijn van ondervoeding. De norm is dan: onbedoeld gewichtsverlies van 5% in de afgelopen maand

Het gevaar van ondervoeding is een verhoogde kans op ziektes, verslechterd herstel, verminderde kwaliteit van leven, depressie en zelfs vroegtijdig overlijden.Wij kunnen u helpen weer op een gezond gewicht en in een gezonde voedingstoestand te komen.