Over ons

De Dietisten beschikt over ruim 20 jaar ervaring en een grondige kennis van ons vak. Het belangrijkste, vinden wij zelf, is echter dat wij er zijn om met u mee te denken. Wij zijn er om u, met onze kennis, te helpen een manier te vinden om uw doel te bereiken die bij u past.

De drie belangrijkste speerpunten van een behandeling bij De Diëtisten zijn:

Kennis
Wat uw doel ook is, u komt bij ons omdat u begeleiding zoekt. Een belangrijk deel van die begeleiding is onze kennis. Wij zitten al 20 jaar in dit vak en blijven ons bijscholen, zodat we u van de meeste recente kennis over voeding kunnen voorzien. Zo kunnen we u adviseren over hoe u gezond kunt afvallen, maar we kunnen u ook helpen aan te sterken als u ziek bent geweest of helpen een dieet te vinden dat uw klachten vermindert als u bijvoorbeeld Prikkelbare Darm Syndroom heeft.

Coaching
De tweede belangrijke poot van een behandeling bij ons is coaching. De meeste mensen die bij ons komen willen iets veranderen. Die verandering vraag vrijwel altijd ook om het veranderen van gewoontes en dat is lastig. Wij bieden steun, een luisterend oor en coachingstechnieken om u te helpen nieuwe gewoontes aan te leren, zodat u de resultaten die u heeft behaald vast kunt houden!

Compassie
Iedereen die bij ons komt heeft een eigen geschiedenis. Veel mensen die bij ons komen schamen zich voor bepaalde gewoontes, of voor een deel van hun verhaal. Bij ons is de bottom-line: wij vinden niets raar. Dat is makkelijk gezegd, maar wij doen er in onze begeleiding alles aan om dat ook waar te maken. Niet alleen omdat dat prettiger werkt voor u en voor ons, maar omdat het uw kans van slagen vergroot!

Kwaliteit

Bij de Dietisten wordt u altijd behandeld door een diëtist. Om de titel diëtist te mogen voeren moet iemand de HBO-opleiding voeding en diëtetiek hebben afgerond en zich blijven bijscholen om aan de kwaliteitseisen te blijven voldoen. Wij zijn lid van de beroepsvereniging van Diëtisten, de NVD (nederlandse vereniging van diëtisten) en staan ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Daarnaast nemen wij voor de locaties Alkmaar en Heerhugowaard deel aan de ketenzorg; Diazon (voor mensen met diabetes), Hafank (voor mensen met hart- en vaatziekten) en Kennemer Lucht (voor mensen met COPD). Voor meer informatie over de ketenzorg kunt u contact opnemen met de praktijkondersteuner van uw huisarts of met ons.

Ook investeren wij in scholing op het gebied van coaching, omdat kennis van voeding alleen vaak niet genoeg is om mensen te helpen gewoonten te veranderen. U bent bij ons verzekerd van kwaliteit en relevante kennis.

Nederlandse Vereninging Diëtisten logo
kwalitteitsregister paramedici
Ervaring

Omdat wij al ruim 20 jaar bestaan hebben wij veel ervaring met het begeleiden van cliënten. Wij hebben ondervonden wat werkt en wat niet werkt. Wij kennen de werkelijkheid én de theorie en kunnen u helpen doelen te stellen die passend en haalbaar zijn. Wij zijn er om de kans zo groot mogelijk te maken dat u slaagt in het bereiken van uw doelen.

Wat onze klanten vinden

Wij kunnen u natuurlijk van alles vertellen over onszelf, maar wij geloven dat de reacties van onze klanten u ook kunnen helpen een beeld te vormen. Hieronder kunt u er een aantal lezen.

Men luistert naar je zonder vooroordeel over je te hebben. De tips die gegeven worden zijn goed en ook goed toepasbaar. Men heeft geduld met je en als je een keer wat aangekomen bent i.p.v. afgevallen is het geen probleem, maar wordt je gerustgesteld en krijg je weer moed om door te gaan. Kortom het is voor mij een top diëtist

Met hulp van deze zorgverlener ben ik al 10 kilo lichter geworden. Het begrip steun en de raad die ik daar krijg is voor mij van groot belang. Vooral omdat ik het gewichtverlies met vallen en opstaan voor elkaar heb gekregen.

Goed luisterend, niet be( ver) oordelend, denkt mee over mogelijkheden en onmogelijkheden, bekijkt op grond van de bevindingen welke dieet het best zal worden opgeppakt, hoeft niet persé met dure dieetmiddelelen, kan ook met wijziging voedingspatroon en bewegen.

Wilt u meer beoordelingen lezen of zelf een beoordeling achterlaten? Dat kan via zorgkaartnederland.