Vrouwen & hormonen

Tijdens bepaalde fasen in het leven van vrouwen spelen hormonen een belangrijkere rol dan normaal. Als je zwanger bent of wilt worden bijvoorbeeld, maar ook tijdens de overgang. Voeding kan een belangrijke rol spelen in al deze fasen om die hormonen te beïnvloeden.

PCOS

Vrouwen die lijden aan PCOS (Poly Cysteus Ovarium Syndroom) hebben vaak veel klachten. Een gezond gewicht maar ook een goed dieet kunnen die klachten verlichten.

Lees meer over voeding bij PCOS
De overgang

Tijdens de overgang (of menopauze) verandert je lijf onder invloed van hormonen. Veel vrouwen hebben bijvoorbeeld moeite om op gewicht te blijven tijdens deze periode, of hebben veel last van overgangsklachten. Voeding kan helpen klachten te verminderen en gezond te blijven.

Lees meer over voeding en de overgang
Als je zwanger wilt worden

Als je zwanger wilt worden is goede voeding belangrijk. Het is verstandig om alvast zo goed mogelijk te gaan eten omdat je vaak niet meteen weet dat je zwanger bent, maar het kan je kansen om zwanger te worden ook vergroten, zeker als je onder- of overgewicht hebt.

Lees meer over voeding en vruchtbaarheid
Als je zwanger bent

Tijdens een zwangerschap is een goede voeding heel belangrijk voor moeder en kind. Wij kunnen al je vragen beantwoorden op dat gebied.

Lees meer over voeding tijdens je zwangerschap
Zwangerschapsdiabetes

Zwangerschapsdiabetes is een tijdelijke vorm van suikerziekte die bij sommige vrouwen ontstaat in de tweede helft van de zwangerschap. Deze aandoening brengt risico’s met zich mee voor moeder en kind, maar is vaak goed  te controleren door aanpassingen in het dieet.

Lees meer over zwangerschapsdiabetes