Methodes om af te vallen

De keuze van een dieet is een belangrijke als u wilt gaan afvallen. Wilt u aan de slag met gewone voeding? Kiest u voor een maaltijdvervanger? Of gaat u voor een streng eiwitdieet? Wij helpen u een keuze te maken uit verschillende diëten die bij u past en die uw gezondheid helpt behouden!

Gezond afvallen: ons uitgangspunt

Als u wilt afvallen zijn er verschillende manieren om dat te doen. Ongetwijfeld heeft u heel veel gehoord en gelezen over verschillende diëten. Misschien heeft u al één of meer methodes geprobeerd. Het is lastig om zin en onzin van elkaar te onderscheiden. Met sommige diëten zult u wel gewicht verliezen, maar hoe weet u of u vet verliest en geen spiermassa? Andere diëten werken op korte termijn, maar kunnen schadelijk zijn voor uw gezondheid als u er te lang mee doorgaat. Een ander bekend fenomeen is dat u, zodra u weer gewoon gaat eten, net zo snel weer aankomt, wat schadelijk is voor uw gezondheid.

Uiteraard kunnen wij u adviseren over welk dieet bij uw wensen en situatie past. Voor ons is het belangrijkste echter dat u uw streefgewicht niet alleen op een gezonde manier weet te bereiken, maar ook weet te behouden. Welke dieet u ook kiest om gewicht te verliezen, uiteindelijk leert u bij ons altijd om met gewone voeding op gewicht en gezond te blijven.

Welke methodes om af te vallen zijn er?

Afvallen houdt in alle gevallen in: minder energie innemen (door te eten of te drinken) dan u verbruikt. Dat betekent dat u aan twee kanten aan de slag kunt: u kunt meer verbruiken door meer te bewegen en u kunt minder calorieën binnen krijgen. Alle diëten richten zich in de basis op het beperken van de calorie-inname.

Binnen de wereld van diëten onderscheiden wij drie categorieën:

  • Diëten op basis van gewone voeding
  • Diëten op basis van maaltijdvervangers
  • Eiwitdiëten

Alle drie deze categorieën hebben natuurlijk voor- en nadelen. Met een eiwitdieet kunt u sneller afvallen, maar het is ook duurder. Met gewone voeding leert u gaandeweg alvast belangrijke vaardigheden om op gewicht te blijven na het afvallen. Een maaltijdvervanger is makkelijk in gebruik. Uiteindelijk is het belangrijk dat u vet verbrandt terwijl uw spiermassa intact blijft. Wij kunnen u daarbij helpen!

Als u meer wilt weten over welk dieet bij u zou passen, plan dan een eerste gesprek via de knop hieronder! Als u een vraag heeft kunt u natuurlijk ook contact opnemen!

Maak nu een afspraak