Type II

Vroeger heette diabetes type 2 ouderdomssuiker, maar ook jonge mensen kunnen het krijgen. Deze vorm van diabetes komt het meest voor. Er zijn verschillende manieren om diabetes type 2 te behandelen.

Diabetes Mellitus Type II

Bij diabetes type 2 reageert het lichaam niet meer goed op insuline. Dat is het hormoon dat de bloedsuikerspiegel regelt. De insuline is als het ware onzichtbaar, en kan zijn werk niet doen. Daardoor blijft er te veel suiker in het bloed zitten. Eerst maakt het lichaam extra insuline aan, maar na verloop van tijd steeds minder.

Behandeling van Diabetes type II

Er zijn verschillende manieren om diabetes type 2 te behandelen.
De behandeling omvat gezond eten, veel bewegen en vaak ook medicijnen voor bloedsuiker, bloeddruk en cholesterol. Soms moeten mensen ook insuline spuiten.

Voeding en Diabetes type II

Voeding is altijd belangrijk als u diabetes heeft. Het lastige is, dat het diabetesdieet niet voor iedereen hetzelfde is.

Bij diabetes type 2 is het vooral belangrijk om een gezond gewicht te hebben. Bij overgewicht reageert het lichaam minder goed op insuline. Suikers blijven dan te veel in het bloed zitten. Een paar kilo’s minder maken vaak al een groot verschil. Gezond eten en regelmatig bewegen helpen om op gewicht te blijven.

Moet u afvallen, dan zult u het advies krijgen minder koolhydraten te eten. Maar hoeveel koolhydraten mag u dan? Daar zijn geen algemene regels voor. Het voorschrift hangt af van uw medicatie, uw voeding, uw gewicht en dat maakt dat een bezoek aan de diëtist zeer de moeite waard is.

Het kan ook zijn dat uw gewicht goed, maar uw bloedglucose te hoog is of dat u regelmatig last heeft van lage bloedsuikers. Ook dan zullen er aanpassingen in uw voeding nodig zijn. Een goed dieet kan het gebruik van medicatie verlagen en het spuiten van insuline uitstellen of zelfs afstellen. Ook hier geldt; er zijn geen algemene regels. Het voorschrift is altijd individueel.

Heeft u vragen over wat wij voor u kunnen doen als u Diabetes type II heeft? Neem dan contact met ons op of plan direct een eerste gesprek via de knop hieronder!

Maak nu een afspraak