Afvallen

Een goed gewicht draagt bij aan het behoud van je gezondheid. Je voorkomt ziek en zeer, vermindert complicaties en zit lekkerder in je vel.

Veel mensen zijn zich hiervan bewust, maar toch is het lastig om een gezond gewicht te bereiken en behouden. Als het al lukt om af te vallen, is het vaak nog moeilijker om op gewicht te blijven. Daarbij wordt afvallen steeds moeilijker naarmate u ouder wordt vanwege erfelijke, lichamelijke en hormonale factoren.

Met hulp van een diëtist bereikt 40% van de mensen die proberen af te vallen zijn of haar streefgewicht of komt daar heel dicht bij. Afvallen onder begeleiding van een diëtist vergroot uw kans van slagen.

Als specialist op het gebied van voeding en dieet geven wij u een persoonlijk advies afgestemd op uw situatie. Wij zoeken samen met u praktische oplossingen voor uw voedings- en dieetproblemen. Door onze uitgebreide wetenschappelijke kennis, onze coaching en onze ervaring zijn wij vaak goed in staat u te adviseren en begeleiden op een prettige manier die leidt tot resultaat.

Methodes voor afvallen

Als u wilt afvallen zijn er verschillende manieren om dat te doen. Ongetwijfeld heeft u heel veel gehoord en gelezen over verschillende diëten. Misschien heeft u al één of meer methodes geprobeerd. Het is lastig om zin en onzin van elkaar te onderscheiden. Met sommige diëten zult u wel gewicht verliezen, maar hoe weet u of u vet verliest en geen spiermassa? Andere diëten werken op korte termijn, maar kunnen schadelijk zijn voor uw gezondheid als u er te lang mee doorgaat. Een ander bekend fenomeen is dat u, zodra u weer gewoon gaat eten, net zo snel weer aankomt, wat schadelijk is voor uw gezondheid.

Voor ons is het belangrijkste dat u uw streefgewicht niet alleen weet te bereiken, maar ook weet te behouden. Welke dieet u ook kiest om gewicht te verliezen, uiteindelijk leert u bij ons altijd om met gewone voeding op gewicht en gezond te blijven.