Afvallen

Een goed gewicht draagt bij aan het behoud van je gezondheid. Je voorkomt ziek en zeer, vermindert complicaties en zit lekkerder in je vel. Afvallen is echter nog niet zo makkelijk voor veel mensen. Onze begeleiding kan u helpen uw streefgewicht te halen én te behouden!

Mensen met overgewicht (of obesitas) lopen allerlei gezondheidsrisico’s. Veel mensen zijn zich hiervan bewust, maar toch is het lastig om een gezond gewicht te bereiken en behouden. Als het al lukt om af te vallen, is het vaak nog moeilijker om op gewicht te blijven. Daarbij wordt afvallen steeds moeilijker naarmate u ouder wordt vanwege erfelijke, lichamelijke en hormonale factoren.

Oorzaken overgewicht

Iedereen komt om andere redenen aan. Voorbeelden zijn:

    • Te veel eten of snoepen, bijvoorbeeld door stress of tijdens de zwangerschap.
    • Te veel suikerhoudende dranken drinken, zoals frisdrank en sap.
    • Te veel alcohol drinken. Alcoholische dranken bevatten veel calorieën. Te veel alcohol kan daarom leiden tot overgewicht.
    • Minder bewegen en sporten, bijvoorbeeld door ziekte, letsel of tijdgebrek.
    • Verandering van leefstijl (meer eten of minder bewegen), bijvoorbeeld door samenwonen, kinderen krijgen, werkloosheid, pensionering. Ook stoppen met roken kan gepaard gaan met gewichtstoename.
Eten en emotie

Voor een grote groep mensen met overgewicht gaat het niet om een gebrek aan kennis. Deze groep weet vaak heel goed wat ze zouden moeten eten en heeft vaak al veel diëten geprobeerd. Voor deze groep speelt voedsel echter ook een emotionele rol. Eten geeft troost of ontspanning, waardoor afvallen vaak extra moeilijk is. Juist voor mensen in deze groep kan de professionele begeleiding van een diëtist veel verschil maken!

Begeleiding bij afvallen door een diëtist

Als specialist op het gebied van voeding en dieet geven wij u een persoonlijk advies afgestemd op uw situatie. Wij zoeken samen met u praktische oplossingen voor uw voedings- en dieetproblemen. Door onze uitgebreide wetenschappelijke kennis, onze coaching en onze ervaring zijn wij vaak goed in staat u te adviseren en begeleiden op een prettige manier die leidt tot resultaat. Met hulp van een diëtist bereikt 40% van de mensen die proberen af te vallen zijn of haar streefgewicht of komt daar heel dicht bij. Afvallen onder begeleiding van een diëtist vergroot uw kans van slagen. Heeft u vragen over wat wij voor u kunnen doen? Neem dan contact op of plan direct een afspraak met de knop hieronder!

Maak nu een afspraak