Voeding en vruchtbaarheid

Zwanger worden gaat vaak niet vanzelf. Als je zwanger wilt worden is goede voeding belangrijk. Het is verstandig om alvast zo goed mogelijk te gaan eten omdat je vaak niet meteen weet dat je zwanger bent, maar het kan je kansen om zwanger te worden ook vergroten, zeker als je onder- of overgewicht hebt.

Zwanger worden en gewicht

Een gezond gewicht heeft een positief effect op je kansen om zwanger te worden. Met name als je overgewicht hebt kan dat je kansen op zwanger worden verkleinen. Het risico op een miskraam is zelfs iets groter bij vrouwen die te zwaar zijn. Afvallen tijdens de zwangerschap is niet verstandig, omdat je het risico loopt dat je kindje dan voedingsstoffen tekort komt. Als je zwanger wil worden is het dus verstandig om te zorgen dat je voordien een gezond gewicht hebt.

Goed eten

Ook als je gewicht goed is, is het slim om te kijken naar je voeding. Krijg je binnen wat jij (en je toekomstige kindje) nodig hebt? Voldoende ijzer eten is bijvoorbeeld belangrijk om bloedarmoede tijdens je zwangerschap te voorkomen. De vetzuren in sommige vissoorten helpen de ontwikkeling van de hersenen van je kindje en zo zijn er nog meer redenen om zo volwaardig mogelijk te eten. Daarbij kan het slim zijn om supplementen als foliumzuur en vitamine D te gaan slikken. Wij kunnen je helpen je voeding aan te passen waar nodig.

Maak nu een afspraak